sâmbătă, 11 ianuarie 2014

,,U” Cluj şi-a format echipa a doua la rugby



 ,,U” Cluj şi-a format echipa a doua la rugby

Formaţia ,,studenţilor alb-negri” are o nouă echipă de rugby, care va evolua în Divizia A.

,,Invităm oraşul la fiecare meci al nostru. Haide U ! Hai România ! Ne vedem la meci! Sper! Sunt aici de trei ani şi lucrez la o firmă. Am fost jucător de rugby timp de 10 ani în Franţa. Când am ajuns aici, am vrut să joc din nou. Mulţumesc tot stafului lui U pentru că avem o şansă să jucăm. Am fost student la master la marketing la FSEGA. Împărţim valoarea şi tehnica din România şi schimbăm şi cultura şi atitudinea. Aici rugby-ul e mai mult fizic, noi suntem mai mult cu tehnica”, a spus Felix Benard. 

Pepinieră pentru prima echipă

Antrenorul echipei, Mircea Nistor, a spus că această grupare nou-formată, are ca scop principal, crearea unei pepiniere pentru prima echipă a Universităţii Cluj.

,,Este o echipă satelit între juniori şi superligă, care să promoveze cei mai buni jucători, peste un an, doi. Când vor considera antrenorii de la superligă, să preia nişte jucători de la această echipă, să nu mai cumpere jucători, să-i formăm în pepiniera noastră de aici. De la juniori trece prin eşalonul următor divizia A, pe urmă superligă. Trecând prin această piramidă vor ajunge vârfurile la superligă.”

Echipa este formată din:
37 de francezi, marea majoritate studenţi la Medicină, Farmacie sau Stomatologie
un neamţ,
un tunisian  
15 români juniori al CSS Viitorul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu